Horizon Zero dilancarkan pada awal tahun 2017, dan sejak itu, ramai pemainnya mahukan sekuel kepada game open-world RPG yang mendapat pujian ramai itu.

Terbaru, satu laporan nampaknya telah mengarahkan kepada kemungkinan Guerrilla Games sedang dalam pembangunan untuk sekuel kepada Horizon Zero Dawn.

Guerrilla Games telah mengiklankan beberapa jawatan baru yang mereka sedang cari pada ketika ini untuk mengisi studio mereka itu. Antara posisi yang diiklankan ialah ‘Technical Vegetation Artist’ — yang mana deskripsi yang dinyatakan ialah “dalam Guerrilla, kami mempunyai empat pasukan yang berdedikasi untuk mencipta persekitaran Horizon yang menakjubkan”.

Posisi tersebut mengkehendaki seseorang yang berpengalaman mencipta alam semula jadi dan aset tumbuh-tumbuhan. Seperti yang kita ketahui, alam semula jadi dan tumbuh-tumbuhan merupakan elemen yang penting dalam game pertama Horizon Zero Dawn.

Selain posisi ini, Guerrilla juga mencari beberapa animator, programmer, dan penerbit, tapi posisi-posisi ini tidak ada menyebutkan sebarang kata kunci “Horizon”. Studio itu telah mengiklankan 15 posisi sejak dua minggu lalu.

Semestinya, pencarian posisi ini tidaklah mengesahkan secara langsung bahawa Guerrilla sedang membangunkan sekuel kepada game eksklusif PS4 itu, namun beberapa bukti seperti yang dinyatakan di atas, serta sambutan hangat yang diterima semasa game pertama Horizon Zero Dawn, pastinya mereka sedang merancang sesuatu di belakang tabir.

Terima kasih, GamesRadar.

1 komen

  1. mau bonus 100% atau double bonus ??? atau mau semuanyaaa…???
    segera aja kunjungi bola165
    jangan cuma melihat doank….join now yachh…

JomKomen!