in , ,

Kholat: Jom mengembara di pergunungan Russia!

Minat Survival Horror? Game yang bakal tiba di PS4 ini adalah berdasarkan kisah benar yang diberi nama Dyatlov Pass incident.

kholat-forest-01Kholat adalah sebuah game daripada studio dari Poland bernama IMGN.PRO. Game ini adalah berdasarkan Dyatlov Pass incident yang berlaku pada 1959 di kawasan pergunungan Russia yang dikenali sebagai Kholat Syakhl yang boleh ditranslate kepada “Pergunungan Maut”.

Dalam game ini, korang perlu menyelamatkan diri dari terperangkap di kawasan pergunungan Kholat. Terdapat pelbagai puzzle dan klue untuk korang kutip bagi mendapatkan jalan keluar.

kholat-mapBagi mereka yang ingin tahu dengan lebih lanjut tentang kejadian misteri ini, sila lawati peta interaktif yang disediakan oleh pihak developer.

Kholat akan berada di PSN Store mulai 8hb March 2016. Bagi PC gamers, Kholat boleh didapati melalui Steam pada harga RM 16.34. Harga promosi ini terhad hingga 6hb Februari 2016.

JomBaca: 10 Game horror yang gamers patut cuba!

Written by Hairi Sabri

Memulakan pengalaman gaming di Nintendo Game & Watch 'Parachute' dan kemudian di pelbagai platform seperti PC, PlayStation dan Xbox. Suka mencuba pelbagai genre dan idea baru dalam dunia gaming tetapi meminati RPG dan FPS khususnya.

Comments

JomKomen!

Loading…

0

Bila Abah Review PS+: Koleksi Game Segera Februari 2016!

Star Ocean 5: Character Introduction Trailer Untuk Si Melee Attacker, Anne!