in ,

Just Cause 3: Dari Diari Developer Mengenai Avalanche Game Engine

Video terkini dari Avalanche Studio memaparkan game engine yang digunakan untuk Just Cause 3. Video yang menarik ini dirakam dari sudut pandangan developer yang sedang membikin game.

JomBaca: 10 Fakta Mengenai Just Cause 3!

Just Cause 3 kali ini menggunakan game engine yang dinamakan Avalanche sempena nama studio yang membinanya. Menurut salah seorang developer dari studio tersebut, game engine tersebut akan memproses setiap kesan hasil tindakan pemain.

2757437-image_327403_origIni dapat dilihat terutamanya apabila pemain melakukan kemusnahan, setiap objek akan memberi respon yang tersendiri. Ini adalah usaha mereka dalam membina satu enviroment yang dinamik dan memberi kesan yang tampak natural.

Just Cause 3 bakal dipasaran mulai 1 Disember 2015 di PC, PS4 dan XBox One.

JomBaca: Just Cause 3. Penuh Aksi, Logik Simpan Poket!

[su_box title=”JomBeli!” box_color=”#ff0000″]Khas untuk pembaca JomGaming! Korang boleh Pre-Order Just Cause 3 dengan menghantar ‘JGJC3‘ ke Inbox Partner Seller kitorang dan dapatkan diskaun RM5!

Dapatkan penghantaran launch-day PERCUMA terus ke kawasan anda bagi yang menetap di Lembah Klang!

[/su_box]

Written by Hairi Sabri

Memulakan pengalaman gaming di Nintendo Game & Watch 'Parachute' dan kemudian di pelbagai platform seperti PC, PlayStation dan Xbox. Suka mencuba pelbagai genre dan idea baru dalam dunia gaming tetapi meminati RPG dan FPS khususnya.

Comments

JomKomen!

Loading…

0

Malaysia Cyber Games Bawak Tetamu Istimewa!

World Of Tank: Open Beta Menemui PS4 Disember Ini!