in

Destiny: Macamana Nak Dapat Pedang Exotic?

sword

Nak tahu macamana nak dapatkan pedang exotic dalam The Taken King, DLC terbaru Destiny? Meh kitorang tunjuk macamana.

OK, sebelum korang buat apa-apa, korang kene habiskan quest utama The Taken King dan completekan mission ‘Dread Patrol’ untuk unlock map Patrol di Dreadnaught. Lepas tu terus balik Tower untuk minta quest ‘A Broken Will’ daripada Eris. OK, kita mulakan langkah pertama!

shaxx1. Jumpa Lord Shaxx.

2. Farm 25 Hadium Flakes and 10 Motes of Light di Dreadnaught Patrol. Gunakan exploit Sparrow Race untuk bukak chest dan optimise loot drop. Balik jumpa Lord Shaxx dengan materials tadi.

hadium

3. Pilih elemental yang korang suka – Arc, Void atau Solar dengan mengorbankan 25 Relic Iron, Spinmetal atau Helium Filaments.

4. Reforge pedang korang dalam quest ‘A Sword Reforge’. Upgrade dan infuse pedang hingga ke attack value 280 dan unlock perk ke-5. Jumpa Lord Shaxx sekali lagi.

5. Bunuh 50 Major dalam PvE dan 25 Guardians dalam PvP – kalau takde heavy weapon ammo, korang still boleh hentak enemies menggunakan handle pedang.

6. Masuk ke Patrol Dreadnaught menghala ke The Founts dan keluar melalui laluan terakhir sebelah kiri, lompat ke dalam lubang di dalam tanah dan teruskan sehingga korang jumpa pintu masuk ke sebuah bilik tengah.

7. Ada 3 Warden Knights kat sini dengan elemental shield yang berlainan. Turunkan nyawa diorang nih perlahan-lahan dan bunuh ketiga-tiga dengan satu Super untuk masuk ke Asylum. Bunuh semua enemies dalam tuh sehingga korang jumpa Ecthar!

8. Ecthar, the Sword of Oryx ada shield yang hanya boleh dipecahkan menggunakan pedang korang. Tetak dan tetak sambil block menggunakan pedang korang. Jumpa Lord Shaxx lepas korang bunuh Ecthar.

9. Korang kene farm materials dan bunuh enemies dengan elemental damage yang sepatutnya.

10. Jumpa Lord Shaxx untuk kali terakhir, dan dia akan order pedang exotic korang yang akan sampai pada hari Armsday berikutnya.

Destiny-Guardians

Written by Alvin

Video games. Board games. Game of Thrones. Ang banyak meluangkan masa dengan sentiasa bermain - IRL dan online! Kalau tidak, beliau menghabiskan masa sebagai ghost-writer bagi syarikat-syarikat penerbitan.

Comments

JomKomen!

Loading…

0

Ghost in the Shell: Kitorang Jeles Dengan PC Master Race!

Attack On Titans: Gergasi Bakal Mengamuk Di Console Korang!