in

Destiny: Jom Sembang Pasal Nightfall & Exotics!

Banyak sungguh unveiling yang Bungie buat minggu lepas! Antara yang menarik adalah Livestream Strike baharu di Dreadnaught, update baru bagi Nightfall mode dan set-set Exotics yang direveal! Apa yang bestnye? Moh kite tengok!

DestinyNightfall

Aktiviti Nightfall mingguan di dalam Destiny merupakan mode yang masih aktif dimainkan semua Guardians! Apa taknya, dengan janji loot Exotics dan XP dan reputation boost, semua Guardians pastinya menghadap Nightfall, walaupun dengan penuh rasa ragu dan bosan!

Tapi Bungie menjanjikan perubahan endgame content seperti Nightfall bermula dari The Taken King, selepas korang mengalahkan Oryx!

1. Korang kene Level 40 untuk masuk Nightfall!?

2. Burn skulls akan buat korang main weapons berlainan!

3. Talent Burn resist pada armor juga akan buat korang pakai set armor berlainan!

4. Kalau mati, korang takkan lagi dikick ke orbit, so korang boleh lah bermain dengan lebih ganas dan bergaya, tak payah dah menyorok di ceruk map, sniping sampai berjam-jam!

5. Kalau korang mati, korang akan mati selama 30 saat sebelom boleh direvive oleh teammate.

6. Tiada lagi buff Nightfall untuk boost XP and reputation korang – Bungie masih work it out!

Strike

Selain it, Bungie juga telah update mechanics Weekly Heroic Strike bagi TTK.

1. Korang kene Level 40 untuk masuk Vanguard Heroic Playlist!?

2. Takde dah Weekly Heroic Strike. Digantikan denga Vanguard Heroic Playlist!

3. Korang boleh dapat Legendary Marks kalau completekan 3 Strike Mission dari Vanguard Heroic Playlist.

4. Tiada limit Legendary Marks setiap minggu, korang boleh farm Legendary Marks anytime korang nak!

5. Gerenti dapat Legendary Engram bagi Strike Mission pertama setiap minggu!

PVP

Itu adalah perubahan yang akan dilakukan bagi aspek PvE Destiny. Aspek PvP juga akan dirombak supaya players PvP boleh mendapatkan loot end-game yang sepadan bermula dengan aktiviti Weekly PvP!

1. Korang kene sudahkan PvP Intro dari Lord Shaxx untuk unlock quest Weekly PvP dari Lord Shaxx dan Quartermaster.

2. Setiap minggu, Lord Shaxx akan bagi Bounty “The True Meaning of War”. Kalau korang siapkan Bounty ini, korang boleh dapat loot level Nightfall!

Xur

Sembang-sembang pasal loot level Nightfall, pasti ramai yang ternanti-nanti Exotics baru di TTK nanti. So Bungie juga dah reveal sikit Exotics baru di page Instagram diorang!

Exo5

Hunter akan dapat sarung tangan Exotic baru! Korang akan ada perk extra melee charge dan setiap kali melee, korang akan ada chance untuk reload Primary Weapon korang!

Exo1

Titan pulak akan dapat helmet Exotic stylo! Titan korang lepas nih boleh terapung macam Angel of Light Warlock Sunsinger masa aiming weapon korang! Bila Super korang full, orbs of light yang korang kutip akan penuhkan korangnye melee charge!

Exo3

Warlock pulak leh jadi kaya dengan Exotic baru diorang nih! Kalau korang collect Primary Ammo, korang ada chance untuk dapat glimmer! Kalau Super korang full, orbs of light akan recharge grenades and melee!

Exo2

Shotgun nih sesuai bagi Guardians yang sharpshooter! Ianya akan meningkatkan Agility korang dan melepaskan sebutir peluru slug shot, yang kalau korang boleh headshot, ianya akan increase Handling, Range, Rate of Fire dan Stability!

Exo4

Fusion Rifle ni pulak akan melekatkan peluru Fusion Rifle korang ke enemy, dan kemudian akan meletop dengan Void damage! Kalau korang boleh multikill, korang akan drop orbs of light pulak lagi!

Exo6

Finally, Heavy Weapon yang dihype dalam forums and Youtube videos! Heavy Fusion Rifles ini akan menembak laser yang boleh tembus enemy dan melantun di permukaan keras! Bayangkan Hardlight versi Rail Gun guys! It’s gonna be awesome!

+++

So, semakin kita menghampiri launch date TTK, harapnya Bungie akan reveal lebih banyak info. Yang pastinya, kitorang akan cover the next Livestream yang akan talk about endgame Raid bagi TTK – King’s Fall!  Sementara tu, jom kita teabag cik Petra Venjina di Reef. LOL!

Written by Alvin

Video games. Board games. Game of Thrones. Ang banyak meluangkan masa dengan sentiasa bermain - IRL dan online! Kalau tidak, beliau menghabiskan masa sebagai ghost-writer bagi syarikat-syarikat penerbitan.

Comments

JomKomen!

Loading…

0

SFV: Beta Street Fighter 5 Kini Live Seantero Dunia!

Monopoly Dan Fallout Bergabung! Boleh Bawak Gadoh Ni!