The Red Ones. Nama ni simple dan sangat senang nak ingat. Bunyi nama ni pun dah macam Power Rangers, don’t you agree? Clan ni ditubuhkan melalui “a string of friends” dan masing-masing sangat rapat dengan satu sama lain.

JG: Bila clan ni ditubuhkan?

TRO: The Red Ones ditubuhkan circa 2013.

JG: Kenapa namakan The Red Ones?

TRO: The Red Ones started with clan RED pada zaman Call of Duty: World at War. Saya selalu gemar dengan warna merah, hence nama RED. Nama ni pun senang nak ingat and very memorable

The Red Ones
The Red Ones

JG: Siapa original veterans/seniors dalam clan ni?

TRO: The first 6 veteran Destiny players are:

  • NeotericRocker
  • Xeroph93
  • AizanMIA
  • Zezerman
  • CiaraCross
  • Unnamed23

JG: Nama-nama dekat atas memang active. Ada setengah akan tolong KinderGuardians kalau ada dalam kesusahan. Ada daripada mereka juga sedang mengejar duniawi tetapi tetap setia kepada Destiny.

Year 1 Rumble with Neoteric
Year 1 Rumble with Neoteric
Chillin like a villain
Chillin like a villain

JG: Apakah kriteria yang clan ini lihat dalam seseorang Guardian? 

TRO: There is no “I” in team nor in The Red Ones. So kita main sama-sama mesti selalu melawak. Kita stick sebagai group and kita have fun as a group. Xeroph93 contoh yang sesuai dengan motto, “keep smiling bro!”.

JG: Macam mana schedule/jadual clan ni operate?

NeotericRocker: Buat masa sekarang ada 12 clan mates dan beberapa orang lagi pending for approval. Kita operate as a small family connected through a medium yang kitorang selesa.

SOALAN-SOALAN PERIBADI BAGI THE RED ONES

  • Player Pilihan: NeoterickRocker
  • Rank : Founder

JG: Apa yang membuat kan NeotericRocker sangat komited dengan game Destiny?

NeotericRocker:  Friends. Destiny has been relevant to me simply because of friends. Game ni jadi lagi best bila you have your closest friends to play with and that’s what keeps me going and the game to still be interesting.

JG: Apa kebaikan/keburukan yang ada dalam Destiny ni?

NeotericRocker: 

Kebaikan: The infinite multiplayer experience. Kalau ada kawan-kawan main sekali memang best. Ingat tak time farming asik dapat loot yang sama. Nasib baik dah patch huh?

Keburukan: Destiny has its bad days when you play alone. Ramai reviewers bagi review teruk sebabkan diorang main sorang. Furthermore, kalau buat strike mesti at least 8 kali strike yang same (JG: I blame RnGesus, lol). Tapi kalau ada orang nak main and different people to play with it’s much more fun, kalau orang yang same je bole jadi membosankan.

Character apa yang NeotericRocker suka guna?

NeotericRocker: Titan sebab Titan memang “tanky”. Boleh terima damage yang banyak dan overpowered berbanding character lain. Story tentang Titan pun story yang sangat menarik. Titans just wanna punch aliens in the face at any second.

JG: Antara Vault of Glass, Crota’s End dan King’s Fall. Mana satu favourite?

NeotericRocker: Crota’s End sebab dalam raid tak ada bagi arahan yang sepenuhnya. Lagi-lagi dengan Hive theme, kitorang sendiri tak tau kalau tactic tu kita apply betul atau tidak.

JG: Apa pendapat NeotericRocker tentang tea-bagging dalam PvP?

NeotericRocker: If you’re offended by a 12-year-old tea-bagger, you should re-evaluate your life. It’s just a game.

JG: Apa pendapat NeotericRocker dengan White Knights in gaming?

NeotericRocker: In my opinion, I don’t see it as a bad thing but rather an annoying thing. Just put yourself in his shoes. He’s so desperate for a chick that he’d start rubbing all over one as soon as he knows the gamer is a female. When he hears her voice, he’d squirt a little in his pants. LOL

What I’m trying to say is, in reality, it’s not easy for people like these to find a companion. So they do it where they think they’re in control and doing something they’re good at.

KESIMPULAN

The Red Ones, a clan yang boleh buat korang rasa sebagai part of their family. Penulis still ada hati dekat clan ni tapi jarang dapat main bersama sekarang. Tapi clan ni memang exclusive, once you get in, you’ll forever be one of the REDS. Cara gurauan diorang mungkin ada yang tak selesa tapi diorang semua memang macam tu – funny dudes. Very friendly, sometimes thoughtful and also kadang-kadang unstoppable dalam PvP. Clan ini juga alliance sekali dengan KugaruKoteku

Nak join clan ni? Put yourself up to the test with their veterans! Request now at their Bungie page.

Comments

comments