Setelah hampir 5 bulan, akhirnya kita akan kembali menjadi Geralt of Rivia menerusi DLC terkini The Witcher 3: Hearts of Stone. Jom lihat apa tips untuk kembali beraksi!

  1. Ingat kembali moveset Geralt.
the-wither-3-hearts-of-stone-fightsIngat kembali bagaimana untuk parry, elak serangan dan berguling untuk mendapatkan jarak yang selamat. Korang juga harus ingat kembali menggunakan quickslot, signs dan bom. Tak dilupa juga, bom-bom dan potions.
2. Bersedia hadapi cabaran.
the-wither-3-hearts-of-stone-frogDeveloper CD Projekt RED telah memberitahu bahawa musuh yang korang hadapi dalam DLC kali ini adalah lebih susah dari Wild Hunt. Korang dinasihatkan untuk sekurang-kurangnya level 30 untuk memulakan DLC Hearts of Stones ini. Disamping level, pastikan segala gear anda dalam keadaan optimum seperti peralatan masterwork dan runes.3. Dapatkan access ke Hearts of Stones secepat mungkin.

the-wither-3-hearts-of-stone-danceBagaimana nak dapatkan access ke Hearts of Stones? Caranya mudah saje, pergi ke Seven Cats In dan baca noticeboard. Dari situ, korang akan dapat 2 quest yang bawak ke pengenalan DLC terbaru ini. Quest untuk DLC ini akan ditandakan dengan warna biru cerah manakala quest yang standard akan berwarna kuning.

4. Mulakan dengan side quest ini dalam Hearts of Stones.

the-wither-3-hearts-of-stone-horseTerdapat 2 quest yang korang boleh lenjan dahulu sebelum memulakan main story bagi DLC HoS ini. Yang pertama korang boleh dapat di Seven Cats Inn yang bernama Enchanting: Start Up Costs. Melalui quest ini, korang akan 5,000 gold dan juga upgrade untuk peralatan Geralt kelak.

Quest yang seterusnya ialah From Ofier’s Distant Shores yang boleh diperolehi oleh Ofieri merchant. Ia merupakan satu quest yang panjang tetapi korang akan dapat selesaikan ia menerusi main story line.

5. Dapatkan peralatan Viper School.

the-wither-3-hearts-of-stone-castlePasti ramai yang kecewa dengan Viper sword dalam Wild Hunt kerana ia tidak begitu memberansangkan. Jangan kecewa lagi kerana dalam DLC Hearts of Stones, terdapat pelbagai diagram yang bakal korang jumpa dan korang akan boleh perolehi melalui mission Open Sesame. Cuma pastikan bawak 500 gold masa itu dan korang pasti akan tersenyum.

Jangan lupa baca ni: The Witcher 3: 10 Benda Yang Mungkin Korang Tak Perasan!

Comments

comments