The Malaya Guardians. Sebelum Malaysia dipanggil Malaysia, ianya dikenali dengan nama olskool Malaya. Clan ni boleh dikatakan  klasik juga disebabkan pilihan nama diorang ni. Jom! Kita baca tentang mereka.

TMG LOGO

JG: Apakah nama clan dan bila clan ni ditubuhkan?

TMG: The Malaya Guardians. Est. 23 Dec 2014 (Year 1)

JG: Kenapa pilih nama ni?

TMG: Rational di sebalik nama adalah untuk memberi inspirasi kepada Guardian tempatan untuk bermain bersama-sama dan untuk menghidupkan kembali semangat legenda tanah MALAYA kembali ke zaman kegemilangannya, maka kitorang menggunakan nama lama Malaya dan bukannya Malaysia. Tanah Malaya mewakili semua rakyat Malaysia dan ia tidak mempunyai perselisihan kaum.

JG: Apa tujuan TMG buat clan ni? Apa yang clan ni bole develop in future?

TMG: Clan ini bertujuan untuk mengumpulkan individu like-minded dan membantu antara satu sama lain. Tujuannya adalah untuk membina ikatan yang kuat antara ahli-ahlinya, mengelakkan prasangka dan bersenda-gurau semasa kita berada dalam dunia Destiny.

JG:Who are the original 6 veteran players in your clan or who were the first Guardians to join your clan?

TMG: These are our early members:

  1. killerbaerz
  2. mamaii08
  3. Marizal86
  4. johnLabu87
  5. yamanitaro
  6. rinoa1812
  7. fareez
  8. zemang
  9. PALORD80
Golgoroth
Golgoroth

JG: Apa yang membuatkan TMG begitu unik? Apa kelebihan dalam clan ni?

TMG: Kita adalah group of players by choice. Clan mates mungkin kecik tapi itu membuatkan kita menjadi rapat sebab saling faham memahami satu sama lain. There is NO level in seniority, TIADA perbezaan rank or profession.

“You DON’T have to ‘git gud’, we welcome those who ‘git rekt’ more often with open arms and to cry on our shoulders and us on theirs. Our members are mostly active*.

*Disclaimer: Wife and kids terms & conditions apply. (<—- JG: Yang ni kelakar!)

TMG 2

JG: Apakah kriteria yang anda cari dalam Guardian? Mengapa?

TMG: Calon yang sesuai untuk menjadi ahli adalah mereka yang bekerja keras tetapi rendah diri terhadap semua player dan juga bersedia untuk menawarkan bantuan untuk membantu Kinderguardians.

JG: Apa class majoriti yang ada di dalam TMG? (contoh: Titan, Hunters, Warlocks)

TMG : Titan Bros!

JG: What new Guardians can expect from your clan? What can you offer them?

TMG: Kami menawarkan never ending ketawa tetapi kami tidak akan bertanggungjawab untuk lag yang bole affect seseorang Guardian kerana humour kami.

JG: Cita sikit tentang macam mana TMG beroperasi dan berapa ramai ahli / rakan-rakan  yang anda ada currently?

TMG: Kami mempunyai 16 orang ahli yang hidup dengan kod “Mates before Dates” atau versi gangsternya “bros before ho*s”!

King's Fall just so everyone can fall... NORMAL-LY ... LOL
King’s Fall just so everyone can fall… NORMAL-LY … LOL

Soalan-soalan peribadi bagi founder The Malaya Guardians

  • Player terpilih : killerbaerz
  • Rank : Founder

JG: Apa yang membuatkan killerbaerz komited dengan game Destiny?

killerbaerz: Kawan dan addiction, Destiny server update gives me withdrawals.

JG: Apa kebaikan Destiny?

killerbaerz: The gameplay dan multiplayer online Destiny.

JG:Apa keburukan Destiny?

killerbaerz: Hobby yang mahal, highly addictive dan time consuming.

JG: Apa favourite character yang killerbaerz suka diguna?

killerbaerz: Hunter. Because Nightstalker.

JG: Antara Vault of Glass, Crota’s End dan Kings Fall. Raid mana yang best bagi pandangan killerbaerz?

killerbaerz: King’s Fall! Now everyone can fall.

JG: Apa pendapat killerbaerz tea-bagging dalam PvP? Good or Bad? Apa yang mungkin ada effect untuk long term?

killerbaerz: Tea-bagging tak baik sebenarnya. Ia persembahan-ketidakmatangan dan menggalakkan tingkah laku yang tidak sihat dan boleh membawa kepada pembulian siber! Serius!

JG: Apa pendapat killerbaerz untuk gamers White Knight?

killerbaerz: Go for it. Damsels in distress always need heroes in tights. But don’t force it.

JG: What are your opinions about game-breaking weapon, character class imbalance?

  • Blink Shotgun?
  • Shadowshot Super?
  • Sunbreakers Hammer Time?
  • Stormcallers Electrocution?

killerbaerz:

  1. Blink Shotgun. No-brainer, cara yang sangat mudah untuk menang. I’ll up the ante or dry trying.
  2. Shadowshot super? It’s meant to be a super, no issue there.
  3. Sunbreaker Hammer time. You use what your mama gave you.
  4. Stormcallers electrocution. FREE Electricity for ALL!

KESIMPULAN

Clan ni ada komitment dan sanggup mengambil masa untuk berhenti main dengan ProtoShadowScrub ni. Clan ni originated dari kenalan melalui online dan daripada situ mereka membina satu “trust” sesame sendiri. Semua players dalam clan ni memang friendly. Then again, kalau nak rapat dengan orang lain mesti sama kepala kalau kene usik skit nak merajuk susah la kan? I highly recommend this clan kalau tak kisah about virtual friendship. They will make you feel like family. Hence, The Malaya Guardians, dear KinderGuardians.

Comments

comments