OMG! Terjojol biji mata kitorang melihat kehadiran gambar-gambar Strategy Guide Metal Gear Solid 5: Phantom Pain di alam maya! Kalau korang kipas-susah-mati Kojima, korang kene tengok level of quality Strategy Guide ini! Jom layan!

Samada leaked ataupun fresh release, gambar-gambar ini membuatkan kitorang terliur dan semakin syok menanti ketibaan MGS5:PP. Dan yang pastinya, sentuhan perfection Kojima pastinya terserlah di setiap mukasurat! Tengok ajelah muka depan Strategy Guide ini!

MGSV1
Ohsem kan? Bebetol beri makna baru kepada terma caught red-handed! lol
MGSV2
Agak tebal jugak Strategy Guide kali ini!

Apa yang menariknya, dari beberapa mukasurat yang ada, dapat kita lihat teknik Stealth & Infiltration seperti Movement Speed & Stances- sehinggakan ada 5 stances yang korang boleh gunakan untuk approach target or objektif iaitu Sprinting, Running, Walking, Crouch Walking dan Crawling! So, make sure korang main MGS, bukan main CoD melulu ye!

Petikan daripada mukasurat ini menyebut:

Try to muscle your way through even the game’s early missions and you’ll soon be staring blankly at the “Mission Failed” screen, wondering what exactly you did wrong. The answer to that question, in most cases, is simple and forthright: you were careless, you were spotted, and now you are dead.

MGSV3

Pada gambar berikutnya, kita dapat lihat teknik-teknik mendapatkan Resources & Collectibles – dengan penggunaan belon Fulton bagi mendapatkan resources seperti personnel, senjata even haiwan ternakan! Typical lawak Kojima!

…the primary engine for Mother Base’s economic growth is Big Boss’s ability to accumulate resources during missions and free roam missions. If you are picking up or Fulton-extracting everything that isn’t nailed down whenever you can – and you really should – you’ll reap the benefits.

MGSV4

Dan gambar terakhir seperti menunjukkan Mission pertama korang didalam MGS5:PP nanti! Macam biasa, multiple objectives dalam satu map menjadi ujian skill multitasking korang!

MGSV5

Mission Tasks Type Details
I Prepare Kazuhira Miller’s whereabouts Optional There are two intel files that reveal the information, but you can only interact with one of those.
II Extract Kazuhira Miller Mandatory Must be accomplished within four in-game days since the mission has begun.
III Extract the commander from West(?) Sand Barracks Optional Easy to recognise. Look to his distinctive red beret.
IV Complete the mission without being discovered by the Skulls.] Optional Can be accomplished early on a second playthrough.
V Secure the rough diamonds hidden in Spugmag Keep. Optional Found close to your starting position.
VI Extract the transport truck driver. Optional Found in Wallo Village before he departs.

Macam straightforward aje kan mission-mission nye? Kita tunggu dan lihat aje nanti!

Seriously, kitorang dah takleh handle keseronokan kitorang! Rasa macam nak nyorok dalam cardboard box macam kucing kat bawah nih! Korang macamana?

Comments

comments