Guys, Metal Gear Solid 5: Phantom Pain akan dilaunch 1 September. So, kita semua akan dapat start main game ohsem ni around 2-3 September! Tapi korang dah ready ke? Korang tahu tak korang boleh start ready main MGS5 ni awal dengan savefile from Metal Gear Solid: Ground Zeroes? Haa, jom kita grind MGS:GZ weekend nih!

Siap korang, sekor-sekor aku bawak balik base nanti.

Konami ada berkata savefile MGS:GZ akan dibawa ke MGS5, tapi tidak secara detail. Bagaimanapun, Kojima telah pon konfemkan Mac lepas, antara loot yang korang boleh dapat dengan savefile MGS:GZ adalah ‘sneaking suit’ Snake, askar-askar di Mother Base dan option untuk bermain di Camp Omega!

Kojima juga berkata prisoners of war yang korang selamatkan dalam MGS:GZ juga boleh menjadi askar korang di MGS5! So, apalagi, jom kita grind MGS:GZ dan cari kesemua prisoners dan VIPs yang mungkin kita terlepas pandang!

Ground Zeroes – Extractions 7

71QEl2xtSdL._SL1502_Selain Paz dan Chico dalam mission ini, ada 4 prisoners yang korang kene selamatkan di kawasan tahanan. Ada lagi sorang prisoner yang akan dibunuh di dalam kem pelarian berhampiran tempat korang memulakan mission. Lepas selamatkan Chico, terus ke situ – kalua korang lambat, dia akan dibunuh!

Eliminate the Renegade Threat – Extractions 4

_vlzjnL1RaagAda 2 prisoners di dalam kawasan tahanan. Korang juga boleh extract The Eye (Glaz) dan The Finger (Palitz) menggunakan helicopter – tak yah assassinate! Diorang nanti boleh dimasukkan ke dalam combat team MGS5 korang nanti!

Intel Operative Rescue – Extractions 1

Mission ini memerlukan korang defend and selamatkan Hideo Kojima! Dalam Peace Walker, Kojima juga boleh korang ambil sebagai kakitangan Mother Base. Mungkin dia aka nada di dalam MGS5? Siapa tahu?

Classified Intel Acquisition – Extractions 2

Ada dua undercover agent dalam mission nih yang boleh korang extract. Target pertama (http://metalgear.wikia.com/wiki/Undercover_agent_(JCS)) ada di dalam iDroid korang. Target kedua pula adalah askar botak yang patrol berhampiran tempat Paz di tahan. Make sure korang  interrogate dia dulu untuk dapatkan secret tape, before korang extract dia!

Destroy the Anti-Air Emplacements – Extractions 4

Letih abang selamatkan orang hari ni. Balik dulu ye

Ada tiga prisoners di kawasan tahanan dan seorang lagi prisoner di tempat tahanan Paz. Hati-hati, kawasan ini di jaga patrol dan security! Tapi, kalua Berjaya, korang akan dapat unlock achievement!

+++

So, semuanya 18 orang yang boleh korang bawa ke MGS5! Bila korang bina Mother Base nanti, takdelah kosong sangat dan terus ada defender! Jangan lupa check option ‘save data upload’ di dalam menu utama MGS:GZ untuk memastikan mereka semua dicarry over ke MGS5!

MGSV-GZ-to-TPP-Data-TransferSo, amacam? Jom start grinding MGS:GZ again guys. Korang masih boleh download FREE di Playstation Store rasanya! Sementara tuh kasi layan gameplay di Mother Base dulu….

Comments

comments