Let’s be open jap. Ada readers mungkin rasa macam nama clan ni kelakar and ada yang rasa clan ni punya nama nakal sikit. Tapi itu la membuatkan clan ni macam best atau unik sebab nama yang kelakar.

Sebelum penulis buat review dekat clan KUGARUKOTEKU ni, soalan ini telah di beri kepada wakil founder clan ni yang amat berhormat abe decade86.

Jom tengok clan KUGARUKOTEKU di Bungie.

JG: Bila clan ni ditubuhkan?

KGKK: Clan ni ditubuhkan sebulan lepas release Destiny – Oktober 2014 – dah boleh kata setahun jugak clan ni and clan ni betul-betul pure veteran! Nama KUGARUKOTEKU, memang nama yang sangat unik. Founder kitorang adalah LordHazr.

JG: Apa objektif founder menubuhkan clan ni?

KGKK: Objektif LordHazr tubuhkan clan ni adalah untuk fun sebenarnya. It is for KinderGuardians yang takde clan and kalau active, memang takde hal lah nak join! Kalau ada masalah dengan story mission atau sorang nak buat nightfall, kitorang memang akan tolong. Bukan takat tu je, Raids pun kitorang akan join.

JG: Penulis sendiri pernah join fireteam diorang and memang clan ni kelakar la cara permainan diorg.

Screen Shot 2015-10-20 at 1.24.43 AM
Decade86 salah satu Hunter dalam ni.

JG: Siapa original veterans/seniors dalam clan ni?

KGKK: Founder adalah LordHazr and kalau nak ikut kan, originally Razorbeez & peninglalat salah satu founder juga lah. But here are the first original clan members;

  • LordHazr
  • Peninglalat
  • Razorbeez
  • Decade86
  • Lucario123787
  • Apit86
  • Kill2earn
  • Yarlah
  • Mio Azam

JG: Kalau engkorang ada jumpa diorang dalam crucible atau mana-mana, add as friends and message mintak nak join. Mana tau diorang tertarik dengan engkorang yang KinderGuardian dan masukkan dalam clan mereka.

JG: Apa yang membuat clan ni sangat unik? Kenapa?

KGKK: Kalau nak ikutkan, clan ni unik sebab nama kitorang. Nama macam nama Jepun, tapi bila baca betul-betul mesti tersenyum. Kitorang pon bukan takat di Destiny je, clan ni ada dalam GTA V, Elder Scroll dll.

JG: Apa lagi, nampaknya mereka ni pun active game lain. Berbaloi gak kalau join clan ni!

JG: Apakah kriteria yang clan ini lihat dalam seseorang Guardian?

KGKK: Clan ni basically open dan sapa-sapa boleh pun join. Clan ni syok, kitorang tak cerewet. Hehe.

Year 2 Iron Banner dengan Alliance Kugaru
Year 2 Iron Banner dengan Alliance Kugaru

SOALAN PERIBADI BAGI KUGARUKOTEKU

  • Player pilihan: decade86
  • Rank: Senior member

JG: Apa yang membuat kan decade86 sangat komited dengan game Destiny?

Decade86: Game ni perlu main dengan kerjasama antara clan members yang lain untuk habiskan either daily mission, nightfall or weekly strike. Lagi-lagi dengan Raid game ni, very challenging sebab kena fikir macam mana nak kalahkan boss raid dalam ni.

JG: Apa kebaikan/keburukan yang ada dalam Destiny ni?

Decade86: Pretty much the whole game overall is a good game. Tapi, game ni kuat nerf weapons, kalau raid selalu lag and exotic loot drops selalu sama.

JG: Character apa yang decade86 suka guna?

Decade86: Semua character sama tapi cara nak guna tu penting. Skills are very important when using the correct character.

JG: Antara Vault of Glass, Crota’s End dan King’s Fall. Mana satu favourite?

Decade86: King’s Fall! King’s Fall tak boleh nak main sorang macam raid-raid lain. Raid ni kalau takde communication and kerjasama memang takkan lepas, ini akan menyebabkan gameplay akan delay lama.

JG: Apa pendapat decade86 tentang tea-bagging dalam PvP?

Decade86: Depends, kalau orang tu amik benda tu negative, game akan jadi terlalu serious and the term ’fun’ takde. Tapi kalau benda tu amik positive, game memang gurantee jadi meriah.

JG: Apa pendapat decade86 dengan game-breaking weapons or the new character class?

Decade86: Nightstalker – Good supporting super. Sunbreaker – Very good super. Stormcaller – Very good untuk minions of darkness(small enemies).

KESIMPULAN

KUGARU baru-baru ni sejak masuk Year 2, ramai veteran players busy mengejar duniawi. Tetapi not to fear, ramai lagi yang boleh tolong menolong dan membuatkan clan ni active lagi. Total clan members are 13, bilangan kecil tetapi quality tinggi.

Alliance clan ni banyak dan antaranya adalah The Red Ones, Pisang Lover dan 1MDB. So note to self, kalau nampak je clan KUGARU dalam PvP or PvE, clan member yang lain mesti ada. Memang engkorang takkan main sorang la! Join la mereka sekarang!

Comments

comments