Korang pun boleh dapatkan sekarang!

Pemilik God of War Collector’s Edition di Reddit telah berjaya merungkai misteri ini!

Di dalam set Collector’s Edition Stone Mason Edition God of War, terdapat map dunia in game. Di sekeliling map tersebut pula terdapat tulisan-tulisan Nordic lama (runes) yang digunakan di dalam game ini.

Sekumpulan Redditors telah mengkaji runes ini dan menemui alkisah loot rahsia yang disembunyikan Brok dan Sindhri!

“The brilliant huldra blacksmiths Brok and Sindri travelled all around the lands of Midgard to create this great map for the giantess Faye a mysterious trasure was found at the space between them at the conclusion of their journey unfortunately for the brothers the treasure’s location was instantly forgotten Brok retraced his steps and blamed Sindri for losing the treasure Sindri retraced his own steps but clearly knew it was Brok’s fault they could not find it the trasure was never found and neither brother has spoken to the other either since”

“To Reveal the great treasure stand inside the golden circle and look straight ahead to Tyrs temple now look to the left brazier look back to tyrs temple look to the right brazier and back to left brazier”

“Having just looked to the left brazier now look back straight ahead to tyrs temple again now look down to the floor then look up to the right brazier and then back to the left brazier and finally look to tyrs temple to reveal the forgotten treasure”

Macam mana nak buat ni? Hanya berdiri di dalam bulatan atas lantai di Muspelheim Tower di Midgard dan berdiri menghadap Tyr’s Temple (bangunan untuk pindah antara realms). Kemudian gerakkan pandangan korang untuk melihat sequence ini:

temple, left brazier, temple, right brazier, left brazier, temple, floor, right brazier, left brazier, temple.

Jika berjaya, korang akan mendengar bunyi gong dipalu sebanyak 2x. Tak boleh bayangkan macam mana nak buat ni? Ni ada video caranya di bawah:

Korang boleh mendapat item ni!

Pengarah God of War turut melayangkan tweet kepada mereka yang berjaya menyahkod tekaria ini. Hebat!

Korang teringin cuba? Cuba try test tengok. Heheh

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.