Nama macam ni memang klasik kalau tengok. Guardians MY, macam best giler nama clan ni. Bear in mind (no pun intended), clan ni sangat supportive dan sangat best. Kalau join Fireteam diorang memang dapat tahu banyak benda pasal Destiny yang kita sendiri tak tau.

Nama singkatan GUMY. Gambar dah garang, kalau sebut macam mintak Peluk
Nama singkatan GUMY. Gambar dah garang, kalau sebut macam mintak Peluk

JG: Bila clan ni ditubuhkan?

 IZK40L: Clan ni ditubuhkan selepas beberapa hari Destiny di launch – September 2014 – memang sah-sah verteran clan ni. Founder kitorang IZK4L0F. Nama Guardians MY ni dipilih oleh clan members kita sendiri sebab time tu tengah buat Vault Of Glass – raid yang paling lama untuk diselesaikan globally – dan ternampak ada satu achievement trophies untuk nak habiskan raid dengan Fireteam clan yang complete 6 orang. Short form untuk nama clan ni GUMY.

JG: Apa objektif founder menubuhkan clan ni?

IZK40L: Objektif clan ni di tubuhkan adalah untuk capai “a common goal” – cuba mengatasi apa-apa challenges yang Destiny akan update pada masa yang akan datang.

GUMY2

JG: Siapa original veterans/seniors dalam clan ni?

IZK40L: Kalau nak ikutkan, cara kitorang pilih veteran players mengikutkan sapa yang masuk VOG dulu which are;

  • IZK4L0F
  • Isfusifu
  • Tokjanggut9779
  • bluehedgehog
  • MierulOP
  • Jynx_DQ

JG: Semua ni orang-orang legend. Terutama sekali founder dia, IZK4L0F… Hehe

GUMY3

JG: Apakah kriteria yang clan ini lihat dalam seseorang Guardian? 

IZK40L: Clan ni basically open dan sapa-sapa boleh pun join. Tapi sapa yang takleh kena marah, mudah terasa sangat, manja sangat, takpe lah. Boleh teruskan lagi mencari clan.

JG: Macam mana schedule/jadual clan ni operate?

IZK40L: Tak kesah la PvP or PvE, sebab kitorang active. Setiap Selasa reset dah ready nak masuk Raid, Nightfall, Weekly Strike and etc… Kalau clan mates tak buat lagi, memang kitorang akan tolong dalam fireteam.

SOALAN-SOALAN PERIBADI BAGI GUARDIANS MY

  • Player Pilihan: IZK4L0F
  • Rank : Founder

JG: Apa yang membuat kan IZK4L0F sangat komited dengan game Destiny?

IZK4L0F: Game ni banyak aktiviti yang bole buat and it’s not a difficult game to understand. That’s what MMO’s are for.

JG: Apa kebaikan/keburukan yang ada dalam Destiny ni?

IZK4L0F: Everything about Destiny is good… NOW. LOL.

Character apa yang IZK4L0F suka guna?

IZK4L0F: Warlock sebab Warlock Master Race.

JG: Antara Vault of Glass, Crota’s End dan King’s Fall. Mana satu favourite?

IZK4L0F: VOG. Cause when the first time kita try raid tu. Susah nak beat that raid especially during Templar and Atheon.

JG: Apa pendapat IZK4L0F tentang tea-bagging dalam PvP?

IZK4L0F: For me personally it’s insulting. However, I will not get mad at them instead i’ll make sure they lose the match.

JG: Apa pendapat IZK4L0F dengan game-breaking weapons or the new character class?

IZK4L0F: Tu semua game perks and semua boleh di elakkan menggunakan method tertentu. Tapi like I said, only cry babies will complain.

KESIMPULAN

GUMY4
Gather Guardians MY…. Dekat Hospital pun boleeeee.

First time I join Guardians MY ni mula-mula dekat King’s Fall raid. Normal mode jela. Saje nak rasa macam diorang handle orang luar main skali. To be honest, clan ni kalau penuh fireteam best, takde problem what so ever. Tapi masuk clan ni kena sama kepala. Kalau tak, susah nak ngam dengan clan mates.

If you KinderGuardians memang suka environment open I would strongly suggest this clan. Sekarang ni pun dah ada 31 clan mates, apo lagi? Come on and join GUMY BEAR, KinderGuardians !

Comments

comments