Semua orang tengah naikkan Light Level macam gile! Tapi sini kitorang nak share macamana nak optimise korang punye engram decrypting untuk sentiasa naikkan Light Level.

Mula-mula, korang kene dapatkan banyak-banyak engram! Lebih-lebih lagi sekarang dengan sistem Vanguard Streak, lagi lama korang main Strike, lagi tinggi chance untuk dapat better loot & engrams! Dah kumpul banyak-banyak, baru gi menghadap si Rahool Cryptarch!

 

RAhool

Korang decrypt gini:

1. Kalau ada engram ungu, itu decrypt paling last.

2. Decrypt 1 engram biru SAJA

3. Bukak Character screen dengan menekan butang Not Now

4. Check samada stat loot itu lagi tinggi dari yang sedang korang equip. If yes, equip terus.

5. Decrypt satu lagi engram biru. Masuk character screen dan equip kalau stat lagi tinggi.

6. Ulang sampai habis decrypt semua engrams.

Kenapa teknik ni? Sebab RNG akan baca stat armor and weapon korang semasa decrypt. So, RNG akan decrypt barang yang lagi tinggi statnye dari gear yang korang dah equip! SO selamat shoting and looting!

Cakap pasal shooting and looting! Kitorang dari kelmarin dok exploit Coins of Three dari Xur! Kalau korang nak dapatkan Exotics TTK awal, cuba korang guna exploit nih!

XUR

Exploit Coins of Three?

Coins of Three nih adalah consumable yang akan menaikkan chance korang dapat Exotics bila korang bunuh enemy level Ultra! So, korang beli Coins nih dari Xur gunakan Strange Coins, pegi cari Ultra bosses level-level rendah, and farm macam kitorang nak ajar nih!

1. Sebelom korang mula, pastikan korang ada Special dan Heavy Ammo secukup rasa

2. Masuk ke map Scourge of Winter – final Boss Draksis

3. Sebelom masuk ke arena tuh, consume Coins of Three. 

4. Jangan MASUK bilik Draksis! Jangan tembak Draksis!

5. Korang bunuh 2 Major Captains dan 4 Dregs tuh guna sniper dari tangga korang spawn.

6. Turunkan nyawa Draksis secepat mungkin, tapi jangan bunuh dia – biar nyawa dia sikit!

7. Korang keluarkan Rocket Launcher, lari ke Draksis dan bunuh dia dan diri korang sekaligus! Exotic Engram akan drop masa nih.

8. Korang akan respawn luar bilik Drakss.

So, bila dapat Exoticsnya? Masa Langkah ke-7. Tak drop? Ulang balik. Coins of Three nih boleh distack. Kalau asyik tak drop, cuba guna 2 Coins pulak untuk better chance. Ada member kitorang guna sampai 5 Coins of Three nih setiap kali bunuh Draksis. Untunglahhh!

Lepas tuh, korang alik ke Rahool untuk tengok apa Exotics korang dapat!

RahoolEXO

Comments

comments