TTK1

Get ready guys! Seperti dijadualkan, Livestream Ep. 2 The Taken King akan bermula sejam dari sekarang! Seperti Livestream sebelum ni, JomGaming dah ready untuk capture dan share apa yang best dan ohsem dari reveal malam ni. Jom jenguk!

twitch_2Kali ini, Design Lead Bungie, James Tsai akan menerangkan elemen baru di dalam gameplay TTK, termasuk Dreadnaught, kapal Taken yang akan menjadi new playable area, macam mana kedaan dan “feeling” apabila berlawan dengan musuh Taken, bagaimana pertarungan dengan Boss akan dirombak, juga yang ditunggu-tunggu oleh semua Guardians – tiga subclass baru!

destiny live streaming 5

Bungie juga akan menunjukkan serba sedikit Strike Cabal yang baru yang akan diperkenalkan di dalam expansion tersebut. Gile tak sabar seyhh…

So jom bancuh kopi dulu dan tungguuu…

OK, a slight hiccup! Livestream tetiba OFFLINE pulak! Kamon Bungie! LOL!

Bungie: We gave the intro music too much power. Working on bringing it back up now

Subclass Baru

2015-08-27_2-21-24

1. Panel pakar Cozmo, Mr. Fruit and Claude Jerome tengah setup character memasing.

2015-08-27_2-23-102. Titan Sunbreaker still takde Blink. LOL. Sunspot build untuk PvE.

2015-08-27_2-28-513. Hunter Nightstalker ada evade move – Shadestep!

2015-08-27_2-31-134. Warlock Stormcaller still ada Blink with Super!? Pulsewave build untuk PvE.

2015-08-27_2-32-195. Semua Class Artifact provide Int/Dis/Str and ada perk berbeza untuk complement gameplay character korang.

6. So far Subclasses baru nih, takde info baru. Semuanya dah direveal sebelum ini. Agak disappointing!

Strike Bermula!

2015-08-27_2-26-08TTK27. Kita tengok the first Strike – Shield Brothers di Rings of Saturn! Storynya gini – kapalterbang Cabal jatuh terhempas di dalam Dreadnaught. Dan korang kene setelkan Cabal ni sebab…taktau apa sebab. Tunggu je la nanti reveal lain.

2015-08-27_2-33-428. Exploding barrels ada merata-rata Dreadnaught! Handcannon Hijau ranggi seyh!

9. Mission bermula dengan pertemuan melawan Cabal Centurions sehingga korang dapat cerobohi kapalterbang Cabal tu.

2015-08-27_2-36-4910. Setiap bilik dalam Strike akan mempunyai senario berbeza. Korang seterusnya akan berhadapan dengan Psions dan Centurions.

2015-08-27_2-37-2711. Titan Hammertime! Semua perk classes kali nih complement each other! Subclasses baru nih memang direka untuk teamwork!

2015-08-27_2-38-0612. Ada laluan dengan perangkap api! That’s awesome! Kalau Nightfall Solar, masak kite!

2015-08-27_2-38-13 2015-08-27_2-38-3213. Di room yang berikutnya, korang akan berlawan dengan Tank versi kecik seperti Goliath Tank dalam Strike Valus Ta’aurc, dan minions-minions – agak intense berperang dalam ruang sempit begini!

2015-08-27_2-40-5314. Next room, korang akan jumpa Servitor Taken dan Cabal Taken yang menjaga laluan ke bilik seterusnya!

2015-08-27_2-42-1815. Boss Strike akan mempunyai drop loot yang unik katanya! Next room, korang akan bertemu Cabal Centurions dan Psions yang menjaga laluan ke room seterusnya. Laluan ini mirip kepada map-map Hive sebelum ini, dengan mayat-mayat Cabal yang bergelimpangan!

2015-08-27_2-43-42

2015-08-27_2-44-4216. Bilik seterusnya – Arena of Swords! Terdapat bom-bom yang terlekat di tiang-tiang di dalam bilik ini.

2015-08-27_2-45-0417. Boss Cabal pertama Valus Mau’ual muncul – serangan agak agressive, dia akan mengejar korang – so jaga-jaga! Boss ni akan berlawan jarak dekat dan ada attack seakan-akan Fist of Havoc – dia akan terbang ke arah korang dan Hulk Smash! Boss ni akan lari sebelum nyawanya habis! Sama macam Tanniks!

2015-08-27_2-47-2018. Boss Cabal kedua Valus Tra’uarn pulak muncul! Boss ni menggunakan Backpack Mortar – weapon long range. Boss ni juga akan lari sebelum nyawanya habis!

2015-08-27_2-45-5119. Korang still kene settlekan minions yang spawn sekeliling korang semasa berperang dengan Bosses tuh! Lari sekeliling Arena untuk setelkan diorang sambil teruskan damaging the Bosses.

2015-08-27_2-48-48 2015-08-27_2-48-5720. Korang boleh menggunakan pedang sebagai SHIELD! OMGWTFBBQ!

2015-08-27_2-49-4621. Kedua-dua Boss kembali! Valus Mau’ual kini menggunakan element Solar dalam serangan nya – dan meninggalkan kesan Sunspot seperti Titan Sunbreaker!

2015-08-27_2-50-2022. Valus Tra’uarn generate bubble shield! Korang kene masuk dalam bubble and setelkan dia.

2015-08-27_2-51-1623. Mission Strike berakhir lepas tu.

+++

Sejujurnya, kami mengharapkan lebih banyak explanation dan design reasonings dari Design Lead Bungie, James Tsai – yang hanya intro diri beliau di awal video, dan tidak lagi bersuara! Kononnya mamat Tsai nih involved dalam kesemua Strike designs – sepatutnya biar dia yang bermain dan demo Strike ni. Missed opportunity Bungie!

So, apa pendapat korang? Apa yang korang suka or tak suka tentang reveal Strike kali ini? Cube share dengan kitorang! JomGaming signing off! Good night Guardians!

Comments

comments