JOMexotic

Dari Livestream The Taken King Episod 1 baru-baru ini, kita dibagitau tak semua Exotic Year 1 akan dibawa ke Year 2! So, kita akan kehilangan beberapa Exotic dan perk-perk rahsia mereka yang menjadikan weapon-weapon ini begitu disegani! Why Bungie, whyyyy…

Tak ramai Guardians yang tahu akan perk-perk rahsia weapon Exotic, dan bagi yang tahu, tahniah! Korang memang antara Guardians OTAI yang pastinya dah grind dalam game ini sampai ribuan jam lamanya!

Hari ini kita akan menyingkap rahsia beberapa weapon-weapon dan armor-armor terulung dan terunggul Destiny.

  1. Thunderlord

1 thunderlordThunderlord ada hidden perk Arcfly di mana musuh korang yang ditembak mempunyai peluang untuk meletup seperti perk Firefly dalam Fatebringer!

2. Thorn

2 thornThorn boleh ditembak menembusi sasaran dan menandakan musuh (akan hilang bila perk Mark of the Devourer telah unlock).

3. Super Good Advice

3 super good adviceSuper Good Advice akan mendapat accuracy bonus apabila korang hip fire. Perk ‘Super Good Advice’ juga akan activate bila korang menembak Oracle, Oversould dan Detention Field = PELURU INFINITY!

4. Gjallahorn

4 gjallahornMempunyai perk Grenades and Horseshoes, roket akan meletop bila berhampiran dengan enemy! Hidden perk ini akan diunlock bersama perk Wolfpack!

5. Mida Multi Tool

5 mida multi toolMIDA Multi Tool dengan High Caliber Round boleh menyebabkan musuh Stagger kecuali yang level Ultra (final boss).

6. No Land Beyond

6 no land beyondPeluru-peluru No Land Beyond mempunyai perk Armor Piercing Round membolehkan korang menembak menembusi sasaran, dinding kotak etc.

7. Vex Mythoclast

7 vex mythoclastSenjata idaman ramai suatu masa dahulu ini meningkatkan non-precision shot damage kepada musuh PvE level Major. Korang juga boleh dapatkan accuracy bonus apabila menggunakan hip fire.

8. Bad Juju

6 bad jujuApabila perk String of Curses diaktifkan setiapkali korang membunuh musuh menggunakan senjata ini, ammo akan auto replenish! Tahu tak korang, korang boleh juga activate String of Curses dengan menembak objek-objek destructible in game seperti exploding crates etc? Sangat berguna untuk maintain activation perk ini sementara menanti next wave of Thralls!

9. Icebreaker

9 ice breakerKitorang rasa ini mesti perk troll dari Bungie – sebab Icebreaker macam ada perk Surplus: Korang akan lebih senang untuk jumpa special ammo dan kuantiti peluru setiap ammo drop akan menjadi dua kali ganda! So, kalau korang nak special ammo banyak2, pakai Icebreaker, kill dan farm Special Ammo tu.

10. Universal Remote

10 universal remotePenggemar shotgun pastinya sedih kerana Universal Remote tidak mempunyai Shot Package – tetapi sebenarnya perk ini HIDDEN!

11. Pocket Infinity

11 pocket infinityPocket Infinity juga satu ketika dulu menjadi kegilaan ramai kerana ianya merupakan auto fusion rifle! Hidden perk nye juga menjadikan Pocket Infinity begitu disegani (dibenci). Perk apa ye? Perk Rangefinder menambahkan jarak tembakan korang apabila aiming.

12. Plan C

12 plan cPlan C ada beberapa perk yang menjadikan ia secondary weapon yang best! Perk Snapshot akan membantu korang aiming dengan lebih cepat dari biasa. Ianya juga mempunyai Perk Quickdraw dan Boost pada Agility!

13. Red Death

13 red deathCounterbalance/ health regen akan diaktifkan apabila memusnahkan Hive Wall of Darkness, explosive barrels, trip mine, shock grenades dan juga swarm grenades.

14. Truth

14 truthHidden perk ataupun error? Masih tak dapat ditentukan, tetapi Truth mempunyai perk Tripod: korang akan dapat 3 roket! Perk Snapshot pula membolehkan korang aim weapon ini lebih cepat dari biasa, juga mempunyai perk quickdraw dan memberi Boost pada agility.

15. The Last Word

15 the last wordThe Last Word mempunyai hidden perk Rangefinder yang akan menambahkan jarak tembakan korang apabila aiming. Jangan lupa, ianya juga weapon favourite bagi glitchers yang nakkan hipfire accuracy pada aiming down sight! Boo!

16. The 4th Horseman

16 the 4th horsemanHidden perk weapon ganas ini adalah Spray and Play dimana korang akan reload dengan lebih laju apabila magazine telah kosong.

17. Hawkmoon

17 hawkmoon

Boleh mengaktifkan Luck In the Chamber dan Holding Aces didalam satu peluru! Satu headshot boleh menumpaskan pihak lawan Crucible walaupun musuh mempunyai meter nyawa yang penuh!

Tetapi Bungie telah menyatakan di dalam Weekly Update mereka bahawa perk ini akan dibuang pada weapon tunning yang akan dilakukan dalam masa terdekat”

18. Vestian Dynasty dan Dregs Promise

19 vestian dynasty20 dreg promiseKedua duanya mempunyai perk menghalang Hobgoblins dari menggunakan ability shield.

19. Claw of Ahamkara

21 claw of ahamkaraClaws of Ahamkara boleh mempercepatkan cooldown grenade korang!

20. Heart of the Praxic Fire

21 heart of praxis fireHeart of Praxic Fire memanjangkan tempoh penggunaan efek Song Of Flame untuk Sunsingers.

+++

So, itu adalah beberapa Exotic Year 1 yang pastinya akan dirindui kita semua! Macamana? Ada lagi Exotic weapon/armor yang ada hidden perk? Kongsikan di bawah ye!

Comments

comments