Dah berlambak loot kat dalam inventory and vault. So, what’s next? Infuse lah! Taktau mana nak infuse? Haaa, meh kitorang tunjuk app untuk tolong korang decide apa nak infuse, apa nak dismantle.

Dalam DLC The Taken King ini, Bungie dah tambah satu feature baru yang membolehkan korang menaikkan Attack/Defend/Light Level items korang. Sekarang korang boleh Infuse items korang dengan items jenis yang sama tetapi dengan higher Attack/Defend/Light Level rating.

Ramai yang masih teragak-agak macamana sebenarnya mechanics Infuse nih? Meh kitorang tunjuk feature Infuse Calculator dari Redditor, /u/Luke_fx!

Langkah 1

DIM

For this to work, korang kene lah pakai extension Chrome Destiny Item Manager. Kalau korang tak pakai extension nih, where have you been? Inilah extension browser yang boleh jimatkan masa korang nak swap weapons and items between characters korang! Tak payah dah pegi vault ataupun swap characters dalam app Bungie tuh! Just drag and drop!

Langkah 2

DIM 1Pilih weapon korang nak infuse! For example penulis ada mini-Hawkmoon Hand Cannon Eyasluna dengan Attack Value 297 ini. So penulis klik kat ikon ‘i’ kat pop-up tuh. Tuh yang kat atas kanan tuh, untuk dapat pop-up nih pulak:

DIM 2

Lepas tuh just klik kat ikon senapang kuning dalam bulatan biru – ‘Infusion Calculator’ untuk next step.

Langkah 3

DIM 3

Korang akan dapat pop-up nih. Klik kat “Show infusable items across all characters and vault” dan “Include ‘locked’ items”. Then korang akan nampak item-item lain yang boleh digunakan untuk menaikkan item pilihan korang. Pilih satu item – for example Last Word dengan Attack Value 310. Korang akan dapat anggaran Attack Value 307 untuk Eyasluna seperti di bawah! Senang kan?

DIM 4

Langkah 4

So apalagi, load up Destiny dan Infuse lah selagi korang ada item boleh di Infuse! Iron Banner dah dekat dah nih, so better naikkan level items cecepat!

 

Selamat berInfuse dan good luck, have fun Guardians!

Comments

comments